SAR õppepäev Narva-Jõesuus

19. oktoobril osalesime ühisel õppepäeval PPA ametnikega. Päeva esimeses osas oli seminar elava aruteluga.  Rääkisime otsingualade määramisest; otsingu korralduse edastamisest raadio teel; meeskonna rollidest ja vastutusest; pukseerimisest, ahtris ja pardas pukseerimine – põhimõtted ja meeskonna ülesanded.
Peale kerget lõunasööki, tutvusime erinevate üksuste varustustega ning seejärel liikusime Narva lahele harjutusülesandeid sooritama. Harjutasime kannatanute transporti ning üle andmist liikuvatel alustel; erinevaid pukseerimise viise; pinnaltpääste manöövreid.
Kokkuvõttes oli õpetlik päev, hea on “kätt soojas” hoida. Vahetasime kontakte, et edaspidi tihedamalt koostööd harjutada.
Värskelt renoveeritud päästekaater VEGA sai üle kontrollitud ning töökindluses veendutud. Meie siiras tänu kõikidele osapooltele, kes VEGA taastetöödele kaasa aitasid – Politsei- ja Piirivalveamet, Kohaliku Omaalgatuse Programm, Toila SAR toetajaliikmed ja Hannes Pärtna. Täna on Toila sadamas kasutusvalmis 2 võimekat merepäästekaatrit #aitameinimesimerel #merepaaste

Fotod: Kirill Jakusev

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga